15:01 / 20.02.2018.

Autor: HRT

Vučić: Za hrvatsku manjinu u Srbiji stižu bolja vremena

-

-

Foto: - / -

Srbijanski predsjednik primio je predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koje je predvodio Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.
Prije sastanka sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je primio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koje je predvodio Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Idući sastanak dogovoren je za mjesec dana.

Mediji prenose da su predstavnici hrvatske manjine zadovoljni izašli sa sastanka i da su ga opisali srdačnim i plodonosnim. Aleksandar Vučić je kazao među ostalim da za hrvatsku manjinu stižu bolja vremena. Hrvati se ne smiju osjećati ugroženima u Srbiji, kazao je. Žigmanov je izjavio da je pokrenuto nekoliko inicijativa za probleme s kojima se suočava hrvatska zajednica - komunalna infrastruktura, izgradnja mosta kod Sombora, završni angažman u vezi s rodnom kućom bana Josipa Jelačića i slično. "Poruke koje je predsjednik nama prenio je da želi da se građani hrvatske nacionalnosti ne budu ni na koji način ugroženi, da se osjećaju slobodno, da punim plućima žive pun kapacitet svojih života, da očuvaju svoje vlastito ime, da razvijaju svoj identitet i da u Republici Srbiji u društvu koji žive", kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!