07:13 / 15.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Washington zaplijenio iransku naftu namijenjenu Venezueli

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: - / -

Zaplijenjeno je više od milijun barela nafte, što je najveća američka zapljena iranske nafte.
Sjedinjene Države su zaplijenile teret s četiriju tankera koji su iransku naftu prevozili u Venezuelu za račun Čuvara revolucije koje Washington smatra terorističkom organizacijom.

Zaplijenjeno je više od milijun barela nafte, što je najveća američka zapljena iranske nafte, dodaje američko ministarstvo pravosuđa u priopćenju, potvrdivši informacije objavljene u Wall Street Journalu.

Ministarstvo navodi da je 2. srpnja na saveznom sudu u Washingtonu podnijelo tužbu i nalog za zapljenu tereta s naftnih tankera Bella, Bering, Pandi i Luna koji su bili na putu u Venezuelu.

- Vlada danas javlja da je uspješno izvršila zapljenu oko 1,12 milijuna barela nafte, dodaje se u priopćenju objavljenom u petak.

- Uz pomoć stranih partnera zaplijenjeni teret je sada u rukama SAD-a.

U priopćenju se ne navodi kada ni gdje su brodovi zaustavljeni, ali je predsjednik Donald Trump rekao da su tankeri u Houstonu, u Teksasu.

- Iran to ne bi trebao raditi, upozorio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!