07:13 / 22.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Weinstein na sudu negirao krivnju za silovanja u Los Angelesu

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein izjasnio se na sudu u Los Angelesu da nije kriv za silovanja i seksualna napastovanja pet žena, izjavio je državni tužitelj.

Weinstein se prvi put pojavio na suđenju u Los Angelesu, gdje su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine. Bude li osuđen, mogao bi doživotno biti u zatvoru.

Nekoć jedan od najmoćnijih ljudi u Hollywoodu optužen je za silovanje dviju žena u hotelima u Beverly Hillsu u dvije odvojene prilike te za seksualne napade na još tri žene na području Beverly Hillsa i Los Angelesa. Više od 80 žena iznijelo je optužbe protiv Weinsteina za seksualne napade koji su se dogodili posljednjih desetljeća, no samo je nekoliko slučajeva završilo na sudu.

Na suđenje je 69-godišnji Weinstein došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Angeles je dovezen iz New Yorka. Ondje već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i seksualnih napada.

Nakon što se putem svog odvjetnika na današnjem suđenju izjasnio da nije kriv, Weinsteinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sljedećeg saslušanja, koje će se održati 29. srpnja, priopćilo je okružno tužiteljstvo u Los Angelesu.

Weinstein je suosnivač filmskog studija Miramax, koji je proizveo brojne filmske hitove, poput "Zaljubljenog Shakespearea" i "Paklenog šunda". Studio je bankrotirao u ožujku 2018.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!