13:31 / 20.08.2020.

Autor: Hina/HRT

WHO pozvao mlade da "odigraju svoju ulogu" u pandemiji

REUTERS/Ciro De Luca

REUTERS/Ciro De Luca

Foto: - / REUTERS

Europska regija WHO-a obuhvaća 53 zemlje. Ukupno je u tim zemljama potvrđeno 3.9 milijuna slučajeva, što je oko 17 posto slučajeva u svijetu.
Nedavni porast slučajeva koronavirusa među mladima u Europi i svijetu podsjetnik je da "nitko nije nedodirljiv", rekao je šef europskog regionalnog ureda WHO-a Hans Kluge.

-
Iako je smrtnost mladih manja nego među starijima, još uvijek mogu biti ozbiljno pogođeni. Mladi kao i svi drugi trebaju odigrati svoju ulogu kako bi se ograničilo širenje virusa - rekao je Hans Kluge.

- Mladima se preporučuje nošenje maski tijekom bliske interakcije s drugim ljudima, izbjegavanje gužvi i velikih grupa ljudi, okupljanje na otvorenom i držanje razmaka od jednog metra kada je to moguće - dodao je Kluge.

Opći porast zaraza u Europi povezan je s popuštanjem mjera socijalne distance i "opuštanjem" ljudi, navodi Kluge i upozorio da rizik ponovnog izbijanja (virusa) nikada nije nestao, a regija nastavlja bilježiti oko 26.000 novih zaraza dnevno.

Europska regija WHO-a obuhvaća 53 zemlje. Ukupno je u tim zemljama potvrđeno 3.9 milijuna slučajeva, što je oko 17 posto slučajeva u svijetu.

Dolaskom nove sezone gripe, Kluge ističe važnost cijepljenja starijih i rizičnih skupina ljudi na vrijeme "kako bi se zaštitile bolnice i zdravstvene snage koje su već opterećene borbom s covidom-19".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!