22:32 / 19.02.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Što se događa s princezom Latifom?

Princeza Latifa

Princeza Latifa

Foto: Dragan Nikolić / HRT

Kraljevska obitelj koja vlada Ujedinjenim Arapskim Emiratima tvrdi da se za 35-godišnju princezu Latifu, za koju se sumnja da je protiv svoje volje zatočena u dobro čuvanoj vili u Dubaiju gotovo tri godine, brinu obitelj i liječnici, te da će se u dogledno vrijeme pojaviti u javnosti. 

Odgovor je to na zahtjev UN-ove agencije koja se bavi ljudskim pravima da se podastru žurni dokazi o tome da je princeza živa. BBC je ovoga tjedna objavio tajno snimljeni video u kojemu princeza tvrdi da se boji za život, te svoju obitelj optužuje da je drži taocem nakon neuspjelog pokušaja bijega 2018.

- Ono što mogu reći već je poznato javnosti. U prosincu prošle godine, prije dva mjeseca, radna skupina koja se bavi prisilnim ili nenamjernim nestancima izvijestila je, citiram, da je odlučila razjasniti slučaj princeze Latife Mohammed al Maktum, koju navodno u njezinu obiteljskom domu u Dubaiju drže u pritvoru, rekla je Elizabeth Throssel, glasnogovornica Ureda visokog povjerenika UN-a za ljudska prava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!