14:33 / 28.12.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Za više od trećine povećan broj hospitaliziranih od koronavirusa u Hercegovini

Za više od trećine povećan broj hospitaliziranih od koronavirusa u Hercegovini

Za više od trećine povećan broj hospitaliziranih od koronavirusa u Hercegovini

Foto: Armin Durgut / Pixsell

Broj hospitaliziranih pacijenata u COVID bolnici Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru porastao je za više od trećine u posljednjih deset dana, a u zadnja 24 sata smrt šest osoba povezuje se s posljedicama oboljenja od COVIDA-19.

Prema izvještaju Kriznoga stožera Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru na bolničkom liječenju trenutačno je 89 bolesnika, od kojih je petero na respiratoru, dok je još petero na potpori kisikom, dok su ostali klinički stabilno.

Samo prije deset dana u COVID bolnici u Mostaru, prema istome izvoru, bila su hospitalizirana 53 pacijenta.

U posljednja 24 sata na odjelu COVID bolnice preminulo je petero bolesnika, od čega su trojica iz Hercegovačko-neretvanske županije, te po jedan iz Županije zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije. Smrt još jedne osobe iz Ljubuškog vezuje se uz ovu epidemijsku bolest.

U posljednja 24 sata testiranjima je u trima županijama sa sjedištem u Hercegovini otkrivena zaraza virusom SARS-CoV-2 kod više od 200 osoba.

U BiH se mali broj ljudi cijepio protiv koronavirusa, procjene govore iznad 30 posto, a gotovo se uopće ne primjenjuju mjere zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!