13:42 / 13.10.2018.

Autor: V.K./HRT

Zaoštrava se situacija vezana uz nestanak saudijskog novinara

-

-

Foto: - / -

Zaoštrava se situacija vezana za nestanak saudijskog oporbenog novinara Gjamala Khashoggija koji je posljednji put viđen u saudijskom konzulatu u Istanbulu u kojem je, prema turskim službenim izvorima, i ubijen.
Zaoštrava se situacija vezana za nestanak saudijskog oporbenog novinara Gjamala Khashoggija koji je posljednji put viđen u saudijskom konzulatu u Istanbulu u kojem je, prema turskim službenim izvorima, i ubijen.

Saudijske vlasti pristale su na zajedničku istragu s Turskom. Američki predsjednik Donald Trump objavio je da će SAD razotkriti istinu, a čelnica MMF-a, uoči puta u Saudijsku Arabiju, poručila je kako je zgrožena tim događajem. 

Ljudska prava i sloboda informiranja - izrazito su bitni. O zastrašujućem događaju izvještavaju mediji i zgrožena sam. No moram obavljati poslove MMF-a u svim krajevima svijeta i s mnogim vladama. U ovom trenutku ne mogu mijenjati planove, ali pratit ću informacije koje će se pojavljivati u idućih nekoliko dana, rekla je Christine Legarde, direktorica MMF-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!