09:02 / 04.01.2018.

Autor: HRT

Zapad Europe: U oluji Eleanor pet mrtvih

-

-

Foto: - / -

Žestoki vjetar i naleti kiše poharali su Englesku, Irsku, Švicarsku, Njemačku, Belgiju, Nizozemsku, Francusku i Španjolsku.
Oluja Eleanor, četvrta u sezoni koja je zahvatila zapadnu Europu, uz vjetar jačine do 160 kilometara na sat prouzročila je smrt tri osobe u Francuskoj te jednog para u Španjolskoj.

Žestoki vjetar i naleti kiše poharali su Englesku, Irsku, Švicarsku, Njemačku, Belgiju, Nizozemsku, Francusku i Španjolsku.

Par Španjolaca poginuo je jučer kad ih je odnio veliki val dok su stajali na lukobranu obalnog sela u Baskiji. U francuskim Alpama 21-godišnji skijaš poginuo je pri padu stabla u skijalištu Morillon. U oluji ozlijeđeno je i 26 osoba, među kojima četiri teško.

U Francuskoj su zračne luke paralizirane, a vlakovi zaustavljeni. Sinoć je oko 35.000 domova još uvijek bilo bez struje.

U središnjem dijelu Švicarske osam je osoba ozlijeđeno kada je jedan vagon iskliznuo s tračnica u La Lenku zbog jakog naleta vjetra.

U švicarskom kantonu Friburg, na zapadu zemlje, nekoliko krovova privatnih i javnih zgrada urušilo se pri čemu ipak nije bilo ozlijeđenih.

U Nizozemskoj je prvi put svih pet brana koje štite zemlju od voda Sjevernog mora privremeno zatvoreno kako bi se izbjegle poplave.

Zbog posebno intenzivnih naleta vjetra, zračni promet je poremećen u nekoliko zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!