16:28 / 27.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Zaposlenici Googlea radit će od kuće do ljeta 2021.

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann

Foto: - / REUTERS

Google je odlučio da će njegovi zaposlenici raditi od kuće najmanje do srpnja iduće godine, objavio je Wall Street Journal pozivajući se na upućene izvore.
Google je odlučio da će njegovi zaposlenici raditi od kuće najmanje do srpnja iduće godine, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore.

Glavni izvršni direktor Sundar Pichai osobno je donio odluku prošloga tjedna nakon rasprave na internoj skupini najviših direktora tog internetskog diva, navodi list.

Google je prije planirao da radnici ostanu raditi kod kuće do kraja 2020.
Nova odluka odnosi se na sve zaposlene u Googleu, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200.000.

Prema Wall Street Journalu, šef tvrtke Sundar Pichai želi posebno pomoći radnicima koji se moraju brinuti o djeci jer je diljem svijeta neizvjesno funkcioniranje škola na početku nastavne godine na jesen.

Jedna njemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tijekom krize izazvane koronavirusom radnici doživljavaju kao pozitivni pomak.

- Zaposlenici koji su za vrijeme krize prešli na rad od kuće, rjeđe su pod stresom i produktivniji su, proizlazi iz studije koju je za zdravstvenu osiguravateljsku kuću DAK načinio institut Forsa i IGES.

Prije pandemije 21 posto ispitanih reklo je da se nalazi pod stresom, dok je to tijekom krize zbog koronavirusa tvrdilo njih samo 15 posto.

Među onima koji u međuvremenu redovito rade od kuće, njih 56 posto je izjavilo da se kod kuće osjeća produktivnije nego na radnom mjestu.

Daljnji pozitivni učinci rada od kuće bolje su usklađivanja rada i obitelji (dvije trećine ispitanih), a jednak udio ispitanih kao posebno pozitivan učinak rada od kuće navodi izostajanje putovanja na radno mjesto.

Jedna njemačka novinska agencija prenijela je da je 76,9 posto ispitanih navelo da bi takvu formu rada htjelo zadržati i u budućnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!