14:44 / 17.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Zaražen muškarac koji živi u rezidenciji pape Franje

Foto: REUTERS/Yara Nardi

Foto: REUTERS/Yara Nardi

Foto: - / REUTERS

Papa Franjo, kojemu je u mladosti u Argentini zbog bolesti odstranjeno jedno plućno krilo, redovito se testira na koronavirus.
Muškarac koji živi u rezidenciji pape Franje pozitivan je na koronavirus te je u samoizolaciji, objavio je Vatikan u subotu. ➡️ Sve o koronavirusu

Identitet muškarca nije otkriven, a on nema simptome. Napustio je Dom svete Marte i otišao je u izolaciju kao i oni s kojima je bio u kontaktu, stoji u priopćenju Vatikana. Već je jedan stanovnik tog doma sa 130 soba u ožujku bio pozitivan na koronavirus.

Papa Franjo, kojemu je u mladosti u Argentini zbog bolesti odstranjeno jedno plućno krilo, redovito se testira na koronavirus. U subotu je imao normalan raspored. Primio je troje ljudi u odvojenim audijencijama i obratio se velikoj skupini talijanskih policajaca.

Vatikan, maleni grad-država okružen Rimom, nije značajno pogođen koronavirusom. Sveukupno je tamo bilo zaraženo nekoliko desetaka ljudi. Troje stanovnika Vatikana, koji su nedavno bili pozitivni, oporavilo se, stoji u priopćenju od subote. Prošli su tjedan pozitivna na virus bila četiri člana vatikanske Švicarske garde.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!