08:49 / 13.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Zarif kreće na turneju u Peking, Moskvu i Bruxelles

-

-

Foto: - / -

Iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif kreće na turneju u Peking, Moskvu i Bruxelles u nastojanju da sačuva nuklearni sporazum i zaštiti gospodarske interese svoje zemlje.
Iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif kreće na turneju u Peking, Moskvu i Bruxelles u nastojanju da sačuva nuklearni sporazum i zaštiti gospodarske interese svoje zemlje nakon izlaska Sjedinjenih Država iz toga povijesnog sporazuma.

Zarif kreće iz Teherana u Peking, nakon čega odlazi u Moskvu pa u Bruxelles, gdje će se sastati s francuskim, njemačkim i britanskim kolegama. Na kraju turneje će obaviti razgovore sa svim zemljama koje ostaju u sporazumu, kao i s visokom predstavnicom za vanjsku i sigurnosnu politiku EU-a Federicom Mogherini.

Uoči puta potvrdio je da se Iran priprema na nastavak industrijskog obogaćivanja uranija bez ikakva ograničenja, ako mu Europa ne pruži dovoljno čvrsta jamstva da će zadržati trgovinske odnose s Iranom, bez obzira na američke sankcije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!