13:44 / 31.03.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

Zelenski opozvao veleposlanike u Maroku i Gruziji jer "nisu uspješni"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

Foto: Ukrainian Presidential Press Service / via Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opozvao je ukrajinske veleposlanike u Maroku i u Gruziji, ocijenivši da nisu dovoljno "uspješni" u nabavi oružja i u uvođenju sankcija Rusiji u tim dvjema zemljama.

- Ima onih koji rade kako bi se Ukrajina mogla obraniti i izboriti za svoju budućnost, a ima i onih koji gube vrijeme dočepavši se položaja. Potpisao sam prvu uredbu o opozivu takve osobe, veleposlanice u Maroku Oksane Vasiljeve, rekao je u video poruci.

- Opozvali smo i veleposlanika u Gruziji Igora Dolgova, dodao je ukrajinski predsjednik.

Ukrajinski veleposlanik u Gruziji bio je pozvan početkom ožujka na konzultacije pošto je gruzijska vlada odbila odobriti sankcije Rusiji.

Tbilisi je usto spriječio dolazak dragovoljaca iz Gruzije u Ukrajinu.

- Uz dužno poštovanje, ako nema oružja, nema sankcija, nema ograničenja za rusku trgovinu, potražite, molim vas, drugi posao, istaknuo je.

- Očekujem rezultate u sljedećim danima od naših predstavnika u Latinskoj Americi, na Bliskom istoku, u jugoistočnoj Aziji i u Africi. Usto očekujem rezultate naših vojnih atašea. Diplomatska bojišnica je presudna i svi moraju biti uspješni u svom poslu, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!