07:11 / 30.09.2020.

Autor: Branka Slavica/Vijesti/IMS/M.Š./HRT

Žestoka debata Trump - Biden: "Pospani Joe" nije djelovao pospano

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

U Clevelandu je održana prva predsjednička debata Trump - Biden. Bilo je to kaotičnih 90 TV minuta neugodne rasprave, prvi su komentari američkih medija.
U Clevelandu je održana prva predsjednička debata Trump - Biden. Bilo je to kaotičnih 90 TV minuta neugodne rasprave, prvi su komentari američkih medija.

➡️ Trump i Biden stigli na predsjedničku debatu
➡️ Joe Biden objavio svoju poreznu prijavu uoči debate
➡️ NY Times: Trump zadnjih 10 od 15 godina nije platio porez


Do predsjedničkih izbora u SAD-u ostala su 34 dana, a u anketama na nacionalnoj razini uvjerljivo vodi demokratski kandidat Joe Biden.

- Ako je odjava ove debate glazba za vaše uši, niste usamljeni, komentar novinara TV kuće NBC najbolje je opisao dojam nakon prve predsjedničke debate Trump - Biden.

Bilo je to sučeljavanje koje teško da je pomoglo neodlučnim biračima.

Stavovi kandidata o šest tematskih blokova, od Vrhovnog suda do pandemije, vjerojatno neće dugo ostati u sjećanju gledatelja. No bit će teško zaboraviti nimalo predsjednički ton političkog okršaja u Clevelandu.

Donald Trump konstantno je prekidao i suparnika Joea Bidena i moderatora Chrisa Wallacea.

Branio je svoju ostavštinu, propitivao Bidenovu inteligenciju i 47 godina koje je bivši američki potpredsjednik aktivan u političkoj areni. Napadao je njegova sina Huntera zbog navodne korupcije u poslovanju s Rusijom.

Joe Biden s prezirom se smijao Trumpovim komentarima, a često se obraćao biračima gledajući izravno u TV kamere.

Poručio im je kako je "on sada demokratska stranka".

- Platforma Demokratske stranke ono je što ja odobrim, kazao je ograđujući se od radikalnog krila demokrata. Odgovarajući na Trumpove upadice nazvao ga je klaunom i lažljivcem, optuživši ga da je 200 tisuća ljudi umrlo od bolesti COVID-19 u njegovu mandatu.

Na Trumpove agresivne upadice u jednom je trenutku reagirao rečenicom "Hoćeš li začepiti, čovječe?".

Jedno je sigurno, Donald Trump mora pronaći novi nadimak za 77-godišnjeg protukandidata. "Pospani Joe" u Clevelandu nije izgledao nimalo pospano.
"