Kuščević za HRT: Pozicija premijera Plenkovića nije ugrožena smjenama

Ministar uprave Lovro Kuščević, novi politički tajnik HDZ-a, rekao je za Dnevnik HRT-a da smjenama Davora Ive Stiera i Mire Kovača pozicija premijera Andreja Plenkovića nije ugrožena, a niti je to bila prije ovih kadrovskih rješenja.

Posao političkog i međunarodnog tajnika je da provode stranačku politiku, a oni su često znali solirati, rekao je i zaključio da Stier i Kovač podržavaju rad Vlade te da je HDZ jedinstven.

Na pitanje da objasni izjavu da su analizirani svi govori, aplauzi i negodovanja na nedavnom Saboru HDZ-a, rekao je da je riječ o nesporazumu. Htio je reći, objasnio je, da je na sjednici analiziran izvještajni sabor te da je utvrđeno da politika vlade i HDZ-a ima nedvojbenu podršku članstva HDZ-a.

Kao novom političkom tajniku stranke prioriteti su mu kontinuirano provoditi stranačku politiku, politiku koju provodi premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koordinirati i usuglašavati tu politiku s koalicijskim partnerima.

U situaciji kada na političkoj sceni imamo slabašan SDP, populističke stanke poput Mosta, Živog zida, Markićke i sličnih inicijativa, nema druge političke snage osim HDZ-a koja s kolalicijskim partnerima jamči stabilnost vlade i realizaciju svih projekata, rekao je.

Komentirajući odnose HDZ-a i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je da je ta komunikacija učestala i kontinuirana, ali da bi volio da se svatko u svome poslu i komunikaciji drži djelokruga koji su propisani Ustavom i zakonima. Istaknuo je da je dobro surađivati. Vjeruje da će zajedno polučiti rezultate koje građani i gospodarstvenici očekuju.

Kolinda Grabar-Kitarović je predsjednica zahvaljujući podršci HDZ-a. U trenutku kada odluči hoće li se kandidirati, ako će zatražiti našu potporu, stranačka tijela o tome će donijeti odluku, dodao je.

Traženje predstavnika građanske inicijative "Narod odlučuje" da se prikupljeni potpisi za referendum prebrojavaju uz nazočnost njihovih predstavnika smatra krajnje nepristojnim i bezobraznim. Državni službenici časno i pošteno obavljaju svoj posao, kazao je uvjeravajući da politika ne radi nikakav pritisak na službenike.

Ocijeni članak

Prosječna ocjena: 1,70 Broj ocjena: 23