Kujundžića pitali za ostavku, evo što je odgovorio

Ministar zdravstva odgovorio je na pitanje koje se posljednjih dana postavlja: koliko stoji tim hitne pomoći? Tvrdi da je manji problem njegova cijena, a veći to što nema liječnika. Raspisali su, kaže, natječaj za šezdeset specijalizacija za hitnu medicinu, ali nije se javio dovoljan broj kandidata. Još je jednom izrazio sućut i rekao da je spreman dati ostavku.

Karačić: Greška je svakako u procjeni
- Gajnik: Učinili smo sve što smo mogli
- Šota: Problem je u zakonu i kompetenciji tima T2
- Ministarstvo: Županijski ZHM od 2016. nije tražio nove timove  

Kazao je kako je spreman podnijeti ostavku, ako prepozna svoju odgovornost. U ovom trenutku je ne prepoznaje. Na pitanje zašto se štedi na Hitnoj pomoći Kujundžić je kazao kako nije problem cijena - nego nedostatak liječnika. Izvijestio je kako su nedavno raspisali natječaj za 60 specijalizacija za Hitnu medicinu, ali im se na žalost nije javio dovoljan broj kandidata i to vidi kao jedan od problema.

Ustvrdio je da su svi Hrvati odgovorni za zdravstveni sustav i da ga svi trebamo popravljati i čuvati. "U zdravstvenom sustavu popravljamo sve gdje možemo u granicama mogućeg. Ako vidimo da je zaista problem u broju timova i prostornoj distribuciji mi ćemo to popravljati, izjavio je ministar Kujundžić na komemoraciji za preminulog ravnatelja KBC Split Ivu Jurića. Komentirajući najavu obitelji preminulog mladića u Zaprešiću kako će zbog toga podići tužbu ministar je odgovorio: Što god bude bit će.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik izjavio je kako je postupano prema pravilima struke te da je napravljeno sve da bi se spasio život.

U 21 zavodu za hitnu medicinu ukupno je 708 timova T1, 206 timova T2, 30 pripravnosti te 105 timova u medicinskim prijavno-dojavnim jedinicama. Tim 1 je tim koji se sastoji od liječnika, medicinskog tehničara i vozača. Tim 2 su dva medicinska tehničara od kojih jedan vozi.