Prometni kolaps zbog gradnje novog rotora

Nervoza, čekanje i prometni čepovi - sve to čeka vozače kada napokon započnu radovi na remetinečkom rotoru sredinom studenog. No teško je predvidjeti razmjere tog, mnogi već tvrde, prometnog kolapsa.

Održana je i javna tribina na kojoj su sudjelovali predstavnici gradskih ureda uključenih u ovaj veliki projekt. Nezadovoljni građani dobili su tako priliku doznati sve o izgradnji rotora i izraziti svoju zabrinutost zbog cijelog projekta.

Rotor bi trebao biti zatvoren sredinom studenog, nakon čega će promet biti prebačen na novoizgrađene zaobilazne ceste. Vrijednost rekonstrukcije procjenjuje se na 300 milijuna kuna, no građani zahtijevaju veću transparenost oko utrošenog novca.

Velik problem je i to što su pješaci i biciklisti stavljeni u drugi plan, budući da im nisu omogućeni sigurni putevi za kretanje. Građani su zabrinuti i za djecu, pa apeliraju da se najprije pobrine za njihovu sigurnost.

Nadležni ističu kako radovi za sada idu po planu te da bi do 2020. godine novi rotor trebao biti pušten u promet. Hoće li rekonstrukcija stvoriti i neke za sada neplanirane probleme, te ugroziti okolna naselja, vidjet će se kad radovi krenu punim intenzitetom.