Osude govora mržnje Ivana Đakića

Slijedom objave Ivana Đakića na društvenim mrežama, Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje takav govor mržnje i poticanje netrpeljivosti. U tijeku je i postupanje nadležnih institucija, stoji u Vladinom priopćenju.

- ŽDO Bjelovar: Provode se izvidi u vezi s govorom mržnje
- Đakićev sin priveden u policiju zbog govora mržnje 
- Pupovac najavio kaznenu prijavu zbog Đakićeve objave 

HDZ je također objavio priopćenje u kojem najoštrije osuđuje objavu Ivana Đakića na privatnom Facebook profilu.

Đakićevu objavu na Facebooku osudile su i druge političke stranke.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića na svome privatnom Facebook profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim prijateljima Srbićima sretan Božić",  napisao je uz fotografiju. Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru.


- Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a, priopćio je HDZ.

Ivan Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao. Portalu Index priznao je da je objavio tu fotografiju, a ujedno se ispričao "svima koje je uvrijedio". "Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić.