Policija privela trojicu napadača na vaterpoliste

Splitska je policija jutros uhitila trojicu mladića koji su jučer napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde na Rivi, a za dvojicom napadača još se traga, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

- Vaterpolist Zvezde napadnut na splitskoj rivi lakše ozlijeđen 

-
Policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškaraca koji se dovode u vezu s napadom, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres. Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili, navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaje se da su jučer oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta trojica stranih državljana - 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, i da je policija odmah nakon zaprimanja dojave pokrenula intenzivnu i sveobuhvatnu kriminalističku istragu. Trojica vaterpolista sjedila su u subotu rano poslijepodne na splitskoj Rivi i pila piće, kada su im prišla petorica mladića koje je zasmetalo što na sebi imaju klupske majice. Prvo su zatražili da ih skinu, a zatim ih napali. Dvojica sportaša zadobila su udarac u leđa, odnosno u nogu, ali su uspjeli pobjeći, a treći mladić (29) spasio se skokom u more.

Ubrzo je stigla policija. Mladić je izvučen iz mora i odveden u hotel. U splitskoj bolnici utvrđene su mu lakše ozljede glave, sljepoočnice i nosa. Vaterpolisti Crvene zvezde nedugo nakon incidenta krenuli su natrag u Beograd. Utakmica protiv domaćeg Mornara na Poljudu nije odigrana.

Napad na vaterpoliste osudila je i Vlada Republike Hrvatske.