Popunjeni hoteli na Kvarneru

Uskrsni blagdani u Hrvatskoj tradicionalno otvaraju turističku sezonu. Je li sve spremno za dolazak gostiju na opatijskoj rivijeri?

Produljeni uskrsni vikend s polupansionom u najboljim opatijskim hotelima, za dvoje stoji gotovo šest tisuća kuna. Za četveročlanu obitelj, dakle - dvostruko više. Rezultat - sve je rasprodano!

- Za Uskrsne praznike u našim hotelima više nema slobodnih soba tako da možemo reći da nas čeka jako dobar Uskrs, ali ne samo Uskrs nego i naredna tri mjeseca. Sve do lipnja stanje bookinga zaista je odlično - izjavio je Ivan Sarajlić, glasnogovornik hotelske grupacije Amadria Park.

Pojedini opatijski hoteli s 5 zvjezdica i sada su puni! Imućni Austrijanci najčešći su posezonski gosti.

- Iz iskustva znamo da upravo obala - Opatija i sad Rijeka sve više vuku predsezonu i posezonu. Kako počne lijepo vrijeme jačaju sve više i otoci. Ove godine s obzirom da je Uskrs dosta kasno sigurno da će svi biti dobro popunjeni, a prema najavama to i vidimo - kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarner.

Preduskrsna živost, primjerice, već se osjeća i na otoku Rabu gdje velike skupine Nijemaca obilaze grad i Kuću rapske torte. Godinama, kažu dolaze na otok i obožavaju ga jer je, kažu, prekrasan.

Na Kvarneru se za Uskrs se očekuje 20 tisuća turista. Kako je krenulo, moglo bi ih biti i više!