"Projekt Slavonija"- ugovorenih 9,7 milijardi kuna

Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održana je u Novoj Gradiški. Nakon 2 godine, osma sjednica Savjeta bila je prilika i za podsjećanje na to što je dosad učinjeno i omogućeno u 5 istočnih županija. Pa je tako istaknuto da su u sklopu "Projekta Slavonija" ugovoreni poslovi vrijedni 9,7 milijardi kuna, od ukupno predviđenih 18,75 milijardi kuna iz europskih fondova.

O tome je danas bilo govora u Temi dana s gostima Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Vinkom Grgićem, gradonačelnikom Nove Gradiške.

Ministrica je rekla kako je od osnivanja Savjeta prošlo dvije godine i 9,7 milijardi kuna je ugovoreno, a preko 3 milijarde je isplaćeno.

- Konkretno 575 poduzeća prima potporu iz fondova EU, a gotovo 3 tisuće je novo zaposlenih, rekla je.

- Najviše je novaca izdvojeno je  iz ministarstva prometa, mora i infrastrukture, a to je 1,85 milijardi kuna.

Grgić je istaknuo kako je Nova Gradiška najmanji grad u RH i jedini grad u Slavoniji i Baranji gdje upravlja SDP.

- Mogu biti ponosan na svoj grad gdje se vidi da je Gradiška 4. grad po povećanom broju zapošljavanja ljudi u industriji, rekao je gradonačelnik i dodao kako smatra da je  projekt za Slavoniju dobar i dobro organiziran -  a na nama je da ga pripremimo, ističe.

Ministrica je rekla kako ne želi komentirati odluku DORH-a koji je pokrenuo istragu protiv nje glede prometne nesreće u kojoj je sudjelovala.

- Neka DORH radi posao koji treba raditi, a ja očekujem kako će u narednom vremenu biti obznanjeni rezultati oko te istrage. Meni je najvažnije da je dijete dobro i očekujem odbacivanje optužbe, rekla je.