MVEP: U napadima na Uskrs u Šri Lanki nema stradalih Hrvata

U terorističkim napadima u Šri Lanki u tri crkve i četiri hotela, u kojima je danas poginulo najmanje 185 ljudi, prema zasad dostupnim informacijama nema hrvatskih državljana, javlja Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Hrvatski državni vrh izrazio je sućut narodu i vodstvu te otočne države. 

- Eksplozije u Šri Lanki - poginulo 207 ljudi, 500 ranjenih
- Svijet osuđuje napade u Šri Lanki

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem nadležnog veleposlanstva u New Delhiju te hrvatskog počasnog konzula u kontaktu s nadležnim institucijama Šri Lanke, reklo je Ministarstvo za Hinu i dodalo kako, prema zasad dostupnim informacijama, među stradalima nema hrvatskih državljana.

Ministarstvo je istaknulo i kako ima informaciju o nekoliko hrvatskih državljana koji trenutačno borave na Šri Lanki koji su stupili u kontakt s počasnim konzulom. Riječ je o šest odraslih i dvoje djece.

Premijer Andrej Plenković uputio je brzojav sućuti predsjedniku Šri Lanke Ranilu Wickremesingheu. Izraze sućuti putem Twittera uputila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.  

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić objavila je na Twitteru poruku u kojoj upućuje sućut obiteljima žrtava te osuđuje jutrošnje napade.