Reakcije na Škorinu objavu kandidature

Stižu reakcije na objavu glazbenika Miroslava Škore da ulazi u utrku za Pantovčak. U videosnimci na svojoj stranici na Facebooku istaknuo je kako ne želi biti predsjednik fikus te da mu je plan povećati predsjedničke ovlasti.

- Miroslav Škoro službeno najavio kandidaturu

- Vremena su možda drukčija, osobe su različite, ali tendencije iste. Miroslav Škoro danas je objavio svoju kandidaturu te poručio da, ako on postane predsjednik Republike, između njega i naroda neće biti posrednika. Pametnom dosta, objavio je na Facebooku SDP-ov Peđa Grbin koji je Škoru usporedio s kraljem Aleksandrom Karađorđevićem i njegovim proglasom diktature 1929. godine.

Pupovac: Bez podrške onome tko namjerava prigrabiti vlast u ime naroda

- Mi proučavamo kandidature i kandidate. Poruke koje šalju i politike koje misle provoditi. Odluku o tome hoćemo li nekoga podržati i koga još nismo donijeli, poručio je Milorad Pupovac (SDSS). Na pitanje može li Kolinda Grabar-Kitarović očekivati njegovu potporu, odgovorio je: "Nitko tko ne poštuje temeljne vrijednosti Europe, a to su antifašizam i demokratski pluralizam te institucije; nitko tko ima namjeru prigrabiti vlast u ime naroda i tobože za narod, ne može računati na našu podršku".