Ministarstvo: Nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici te snažno osuđuje ovakav strašan čin nasilja, priopćeno je iz ministarstva.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom da se radi o slučaju teškog ubojstva, postupanje sustava socijalne skrbi u ovom trenutku usmjereno je na sigurnost i zbrinjavanje djeteta i poduzimanje daljnjih mjera njegove zaštite.

Sukladno svojoj nadležnosti centar za socijalnu skrb žurno je reagirao te je dijete koje je preživjelo ovu tragediju na odgovarajući način zbrinuto u najkraćem mogućem roku i na sigurnom je.
 
Prema hitno prikupljenim relevantnim informacijama te izvješću nadležnog centra za socijalnu skrb, napominjemo da u obitelji u kojoj se dogodio ovaj tragični slučaj nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je počinitelj ubojstva evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji.
 
Nažalost, ovakve tragične situacije ubojstva predstavljaju ekstremni oblik nasilja na koji treba reagirati na svim razinama društva, prije svega senzibiliziranjem javnosti i prijavama sumnje za svako ponašanje koje odstupa od uobičajenog, a osobito kad se radi o zaštiti ranjivih skupina".

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Selanec o zločinu na Kajzerici: Nije slučajno. Sustavno je.
- Policija otkrila detalje zločina na Kajzerici
- Gruden: Pitanje je što se to zbiva u Hrvatskoj u posljednje vrijeme
Bandić: Zagreb je siguran grad; Grabar-Kitarović: Djetetu osigurati potrebnu skrb
Božinović: Jednostavno ne pamtimo ovakav zločin