Požar u Puli pod nadzorom, gradom se širi miris paljevine

Veliki požar koji je u u nedjelju sat poslije ponoći izbio na odlagalištu otpada Metis u Šijani u Puli stavljen je pod nadzor, no gusti dim nadvio se nad dijelovima Pule dok se i dalje osjeća smrad sa zgarišta. - Požar je u kratkom roku lokaliziran i stavljen pod nadzor, a u gašenju je sudjelovalo četrnaest  vatrogasaca s devet vozila kojima se tijekom gašenja priključila i cisterna te pripadnici DVD-a Pula, rekao je zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Klaudio Karlović.

- Požar nije imao mogućnost širenja, ali se dim jako širio cijelim gradom jer nije bilo vjetra. Gorjele su gume, razno smeće i velike naslage otpada a požar je u fazi dogašivanja jer su te naslage smeća velike, pa vatra još tinja,  kazao je Karlović dodavši da se dim polako okrenuo od Pule zbog vjetra.

Igor Bilić, zapovjednik smjene JVP Pula, kazao je da se na mjestu događaja utvrdilo da gori nepoznata velika količina glomaznog i komunalnog otpada.

- To su stari namještaji, madraci i slično. Požar se pri tome proširio na okolno raslinje, tj. na zgrade i to smo uspjeli jednim vozilom lokalizirati, kazao je.Uzrok požara nije poznat i tek se treba utvrditi.

Josip Butorac, voditelj pulske podružnice Metisa, rekao je u HRT-ovoj emisiji "Tema dana" da se policijski očevid očekuje sutra te da pretpostavlja da je do zapaljenja materijala došlo uslijed visokih temperatura. Kaže da se takvi požari događaju vrlo rijetko, gotovo nikada. Ističe da tvrtka poštuje sve zakonske propise, a da se na snimkama s videonadzora ništa značajno ne vidi.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!