Vremenske neprilike u Gorskom kotaru

Zbog loših vremenskih uvjeta (snijeg i olujni vjetar) trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu, objavio je HAK iza ponoći.

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste:
 - Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
 - Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).
Iz Hrvatskih autocesta pozivaju vozače da voze polako i sigurno.

U utorak se u unutrašnjosti očekuje smirivanje i djelomično razvedravanje, a od srijede barem djelomice sunčano, ujutro s mrazom i mjestimičnom maglom, osobito sredinom tjedna.

Prema prognozi, na Jadranu se u utorak očekuje djelomice sunčano vrijeme, na jugu još ujutro uz malo kiše. U srijedu i četvrtak barem djelomice sunčano, a u petak i subotu promjenjivo, povremeno s kišom.

Iz MUP-a pozivaju vozače na oprez i prilagođavanje uvjetima na cesti. Kolnik je vlažan, sklizak i hladan pa je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžen je zaustavni put prilikom kočenja i vrlo lako može doći do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer te sudara s nadolazećim vozilima.

Stoga je potrebno prije vožnje dodatno provjeriti tehničku ispravnost vozila, posebice gume, ističu iz MUP-a.