"Ovakva kriza u Italiji nije zapamćena od Drugog svjetskog rata"

Hrvatski veleposlanik u Italiji Jasen Mesić rekao je večeras za Dnevnik HRT-a da kriza kakva u toj zemlji vlada zbog koronavirusa nije zapamćena od Drugog svjetskog rata.

Italija: Rekordan broj umrlih u jednom danu od koronavirusa
Plenković: Obustavlja se nastava u Istarskoj županiji
Beroš za Dnevnik: Troje novih zaraženih su stabilno
Koronavirus: Još tri osobe oboljele od koronavirusa, 19 ukupno

- Svi oni koji su imali priliku posjetiti Rim danas ga ne bi prepoznali. Dok sam dolazio ovdje vidio sam praktički nekoliko ljudi na ulicama, sve je zatvoreno od 6 sati, Rim polako tone u noć i naravno da se osjeća jedna posebna situacija u cijeloj Italiji, a od prije sedam dana i ovdje u Rimu, rekao je Mesić.

Mesić je dodao kako intenzivno komuniciraju s našim državljanima u Italiji te da su samo danas obavili više tisuća telefonskih poziva.- Zasad nemamo podataka da je netko od naših državljana pozitivan ili hospitaliziran. Naravno, svi znamo za našu počasnu konzulicu koja se nalazi u izolaciji u Padovi. Molimo sve naše građane da nam se javljaju, rekao je Mesić.

Dodao je da je najbolje slijediti preporuke talijanske vlade koja poziva ljude da ostanu u kući te prenio riječi predsjednika Sergija Mattarelle, koji je stavio naglasak na odgovornost svakog pojedinca jer se samo tako kriza može prebroditi.