Novo žarište koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

U Brodsko-posavskoj županiji pet je novozaraženih osoba, potvrdio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na izvanrednoj konferenciji za novinare u subotu.

- Sve o koronavirusu

- Zaraženi su iz skupine od 20-ak radnika koji su se vratili s gradilišta u Švedskoj. Prema trenutačnim pokazateljima očekuje se još novih slučajeva, potvrdio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković. Ovoj skupini pripada i radnik kojemu je zaraza koronavirusom potvrđena u četvrtak.

- Testiranja su obavljena za još sedam do osam radnika i njihovi su nalazi negativni. Kako još nije prošlo vrijeme inkubacije, za njih ćemo ponoviti testiranje. Očekujemo da će biti još pozitivnih, rekao je Cvitković ističući da slučaj s povratnicima iz Švedske potvrđuje kako je potrebno pridržavati se preporučenih mjera, a u ovakvim slučajevima i pridržavati se mjera samoizolacije.

Od 15 osoba koje se još vode kao zaražene, samo je jedna osoba smještena u slavonskobrodskoj bolnici i njezino je stanje stabilno, potvrdio je ravnatelj bolnice Josip Samardžić.

- Kod novozaraženih je u tijeku procjena kliničke slike. Trenutačno ne djeluju da imaju uznapredovali, odnosno jači oblik bolesti. Nakon obrade, u dogovoru s epidemiološkom službom, odredit će se hoće li biti hospitalizirani ili ne. Za sada mislimo da neće biti potrebe, rekao je Samardžić.