U Ličko-senjskoj županiji jedna novooboljela osoba

U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o osobi s područja Vrhovina koja je kontakt oboljele osobe iz druge županije te nije povezana s ranije oboljelim osobama u toj županiji.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Novooboljela osoba je na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Ukupno je oboljelo 29 osoba od COVID-19 od čega je sedam aktivnih slučajeva. 21 osoba je izliječena, a jedna osoba je preminula.

Ukupno su dvije oboljele osobe su na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.

U posljednja 24 h provedeno je 21 testiranje i svi su rezultati negativni. Do sada je provedeno ukupno 636 testiranja osoba na koronavirus.

Mjere samoizolacije određene su trenutno za 46 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije te nisu utvrđena kršenja izrečenih mjera, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije.