Tomašević: Bit ćemo kritična i žestoka oporba

S osvojenih 7 mandata, predstavnici Zeleno-lijeve koalicije na velika vrata ulaze u Sabor. Generacija aktivista zanat je više od desetljeća brusila na zagrebačkim ulicama i u sveučilišnim učionicama, oponiranjem gradonačelniku Milanu Bandiću na lokalnoj sceni u Zagrebu i time uspjela priskrbiti simpatije građana.

- Građani su prepoznali trogodišnji rad u gradskoj skupštini i više desetljeća borbi za zaštitu okoliša, protiv urbanističkih devastacija, borbe za prava radnica Kamenskog... i građani su honorirali takav aktivizam za opće dobro, rekao je čelnik koalicije Možemo Tomislav Tomašević u emisiji Tema dana.

Istaknuo je da će biti kritična i žestoka oporba i da će svako posrtanje HDZ-a oni to osjetiti i u Saboru, ali i u javnosti. 

- Svake njihove loše prijedloge ćemo razotkrivati tako što ćemo davati nove i bolje prijedloge. Za sve ćemo davati alternativu, konkretan prijedlog kako bi pokazali da može biti bolje, rekao je i dodao da će i podržati sve što budu smatrali da je u interesu većine ljudi.

Osvrnuo se na Zakon o obnovi. Rekao je da su sudjelovali u javnoj raspravi i da su dali svoje komentare te da očekuju novu verziju Zakona.

- Smatram da treba Zavod za obnovu Zagreba i okolice po uzoru na onaj kakav je bio Dubrovniku nakon potresa 70-tih godina, stručno tijelo koje bi vodilo obnovu. Također, jasan financijski okvir da 50 posto financira država, 35 posto grad i 15 posto privatni suvlasnici i kao treće da moramo imati protupotresnu obnovu barem za zgrade javne namjene, rekao je.

Istaknuo je da je upravo došao iz studentskog doma Cvjetno naselje te da tamo i dalje boravi više od 400 ljudi koji nemaju osobu koja bi im dala informaciju i pomogla kako da se jave na tri različita natječaja, te da ti ljudi ne znaju do kada će moći biti u studentskom domu što im stvara veliku nesigurnost i strah.

Tomašević je rekao kako će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba te da s obzirom na rezultat koji su dobili na izborima smatra da ima izvrsne šanse da pobijedi sadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića. 

Rekao je i da će se boriti za osobe s invaliditetom, da će raditi na suzbijanju bilo kakve diskriminacije, programima zapošljavanja.

- Osobe s invaliditetom žele raditi i doprinositi društvu, a mi će im to omogućiti, rekao je čelnik koalicije Možemo.