Brnabić: Stabilnost Srbije ništa neće kompromitirati

Predsjednica srbijanske vlade na odlasku Ana Brnabić poručila je večeras, u povodu prosvjeda u kojima je u središtu Beograda došlo do sukoba demonstranata i policije, da stabilnost Srbije ništa neće kompromitirati.

-
Napeto u Beogradu: Sukobili se policija i prosvjednici     
- Vučić: Htjeli su srušiti državu, i oni iznutra i oni izvana    
- Policija suzavcem, konjima i psima potisnula prosvjedike iz središta Beograda 

- Jamčim svim građanima Srbije koji s tugom u srcu gledaju ove scene da stabilnost Srbije ništa neće kompromitirati, rekla je za TV Pink, dodajući da neće biti anarhije i nasilnog prevrata.

Prosvjedi i sukobi demonstranata i policije počeli su jučer navečer, nakon najave da bi se u Beogradu ponovno mogao uvesti policijski sat, a situacija se ponovila i večeras.

Brnabić je istaknula da policijski sat nije uveden, te poručila da će se sačuvati demokratski poredak u zemlji i stabilnost.

Ona je ocijenila da su "nasilni prosvjedi u Beogradu, bez sumnje, nanijeli ogromnu štetu" i predstojećim razgovorima o Kosovu, ocijenivši kako će srbijanski  predsjednik Aleksandar Vučić "dati sve od sebe" i fokusirati se na Kosovo, sigurnost Srbije i budućnost cijele regije, uz  kompromis o Kosovu.

Brnabić je rekla da će država zaštititi i političke protivnike i neistomišljenike, kao što su Vuk Jeremić, Sergej Trifunović, Dragan ilas, koji su napadnuti na prosvjedima, ali ne i one koji se fizički obračunavaju.
Poručila je da se nasilje neće dopustiti te da će vlada izaći na kraj s agresijom na ulicama.

- Pobjedit ćemo, unatoč svemu, poručila je Brnabić, ocijenivši da je riječ o sukobu "10 posto onih protiv Vučića".

Brnabić se upitala šta bi europske zemlje rekle i kako bi reagirale da im netko upadne u parlament i bi li tada govorile o mirnim demonstracijama.