Šest novooboljelih od Covida-19 u Brodsko-posavskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije šest je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od šest novozaraženih, četiri osobe su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za dvije je osobe u tijeku epidemiološka obrada, odnosno utvrđivanje njihovih kontakata. Hospitalizirane su ukupno četiri osobe od kojih je jedna na respiratoru.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 136, dok je broj aktivnih slučajeva 79.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 448 osoba (15 manje u odnosu na prethodni dan) od čega je 18 zdravstvenih djelatnika, navodi se u priopćenju.

Županijski Stožer CZ danas je analizirao trenutnu epidemiološku situacija te je istaknuto da su od početka srpnja na području Brodsko-posavske županije evidentirane ukupno 83 pozitivne osobe, što je prosječno 5 dnevno.
Stoga Stožer poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.