Tri nova slučaja koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije tri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, dvije su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za treću osobu ne zna se izvorište zaraze, objavio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Dvije su osobe kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a jedna od njih nalazi se u drugoj županiji gdje je i zaražena, ali ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije. Za treću osobu ne zna se izvorište zaraze te je u tijeku epidemiološka obrada njezinih kontakata, navodi se u priopćenju.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području te županije od početka epidemije tako sada iznosi 147, dok je broj aktivnih slučajeva 66. Hospitalizirane su tri osobe od kojih je jedna na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 340 osoba, kao i jučer.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer civilne zaštite poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom, istaknuo je Stožer i poručio da svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.