Kremlj: Zasad nema potrebe za istragom okolnosti razbolijevanja Navaljnog

Kremlj je objavio da u ovom trenutku ne vidi potrebu za istragom okolnosti razbolijevanja oporbenog političara Alekseja Navaljnog te da početna dijagnoza njemačke bolnice koja govori da je riječ o trovanju još nije konačna.

Njemački liječnici pronašli tragove trovanja kod Navaljnog
Navalni prevezen u Njemačku u subotu ujutro
Ruski liječnici dopustili prebacivanje Navaljnog u Njemačku
Saveznici Navaljnog optužuju Kremlj da sprečava njegovu evakuaciju u NjemačkuNjemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je pozvala Rusiju da istraži navodno trovanje Navaljnog te da kazni počinitelje, nakon što su njemački liječnici pronašli tragove toksične supstance u njegovom tijelu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je kako njemačka klinika još nije donijela konačan zaključak o tvari koja stoji iza bolesti Navaljnog. Dodao je da je nejasno zašto njemački liječnici "žure" s korištenjem riječi trovanje.

No dodao je da će ukoliko se utvrdi da je doista riječ o trovanju biti pokrenuta istraga.

Navaljnom, dugogodišnjem oštrom kritičaru ruskog predsjednika Vladimira Putina, pozlilo je u četvrtak u zrakoplovu iz Sibira za Moskvu nakon što je popio čaj za koji njegovi suradnici tvrde da je bio otrovan. U subotu je prebačen na liječenje u Njemačku.