U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 9 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe izliječene, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o dva muškarca iz Dubrovnika od kojih je jedan kontakt, a za drugog se utvrđuje epidemiološka veza. Zaražen je i muškarac iz Župe dubrovačke, kojem se također utvrđuje epidemiološka veza. Iz Metkovića su zaraženi žena i muškarac kao kontakti prethodno zaražene osobe, a u općini Kula Norinska zaražene su dvije žene i muškarac kao kontakti ranije poznatih slučajeva. Zaražena je i jedna žena iz Zažablja, također kontakt. Dvije izliječene osobe su iz Dubrovnika i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se četiri osobe. U samoizolaciji se nalazi 321 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva slučaja kršenja te mjere, što je ukupno 62 od početka pandemije. Od početka pandemije analizirano je ukupno 8595 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.