Milanović odgovorio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Ured predsjednika Republike Hrvatske zaprimio je jučer, 24. kolovoza 2020. g. zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za očitovanje o putovanju predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u Republiku Albaniju 12. i 13. kolovoza 2020. g. na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame.

Ured predsjednika Republike Hrvatske obratio se javnosti priopćenjem.

- U svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica, dostavljamo Vam informacije o putovanju predsjednika Republike Hrvatske u Albaniju.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame, boravio je u Albaniji 12. i 13. kolovoza 2020. godine. Putovanje predsjednika Republike Hrvatske je bilo u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti.

Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kad se radi o posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku.

Kao i u svim slučajevima kad predsjednik Republike Hrvatske putuje, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz predsjednika Republike  Hrvatske podmireni su iz Državnog proračuna.

Što se tiče troška smještaja, predsjednik Republike Hrvatske je boravio u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije. Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije.

A što je već više puta javno rekao, navodi se u priopćenju.