Online nastava i u OŠ Franje Horvata Kiša Lobor

Nastava u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša Lobor od ponedjeljka 7. rujna, do petka 18. rujna provodit će se prema modelu C, odnosno online, jer je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus, priopćili su u nedjelju iz Krapinsko-zagorske županije.

➡️ Povratak u klupe, više škola kreće 'online'
➡️ Informacije iz minute u minutu pratite na hrt.hr/koronavirus!

Odluka Županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Lobor donesena je sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon što je 5. rujna potvrđeno da je jedan djelatnik škole pozitivan na COVID-19. Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije mjeru samoizolacije odredio je za još petero djelatnika škole.

Iako je škola detaljno dezinficirana sukladno uputama epidemiološke službe, u konzultaciji s epidemiologom procijenjeno je kako je najprikladnije da se nastava sljedećih deset radnih dana odvija online, ističu iz Županije.

Nastava će se odvijati na daljinu, s dvosmjernom komunikacijom učenik-učitelj te uz samostalni rad učenika kod kuće, a odluka vrijedi za učenike od 1. do 8. razreda matične i područne škole, kao i za posebni razredni odjel za učenike s teškoćama i glazbeni odjel osnovne škole, 1. i 2. razred.