Istarski Stožer: Dva školska razreda u Buzetu u samoizolaciji

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata ispitano je 333 uzoraka briseva od kojih je 9 bilo pozitivno na koronavirus. U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

-
Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu

Kod dva strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Mjere samoizolacije radi COVID-19 pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola "V. Gržalja" Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora.

Kako se doznaje, zbog ova dva slučaja ukupno četrdesetoro djece - 16 iz srednje te 24 iz osnovne škole, su u samoizolaciji, a uz njih u mjerama samoizolacije je šest profesora i učitelja.

Također, zbog COVID-19 pozitivne osobe, odnosno dječaka iz mjesta Vozilići, kod Labina, koji je kao član labinskog nogometnog kluba Rudar u nedjelju sudjelovao na nogometnom turniru u Novom Vinodolskom, u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za sudionike tog natjecanja.

U ostalim slučajevima riječ je o jednoj osobi iz Vodnjana te o tri slučaja novozaraženih u Puli, među kojima su majka i dijete koje je pohađalo dječji vrtić "Bambi" na Valdebeku u Puli.

Prema informacijama iz županijskog Stožera civilne zaštite izliječene su tri osobe.

Trenutno je u Istri 64 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od kojih se njih 56 liječe kod kuće, a osmero ih je u pulskoj Općoj bolnici gdje je jedna osoba na respiratoru. U mjerama samoizolacije nalazi se 340 osoba.