Francuska: Rekordnih 10.560 novozaraženih u 24 sata

Francuska je u posljednja 24 sata zabilježila rekordnih 10.560 novozaraženih koronavirusom, objavio je u nedjelju Zavod za javno zdravstvo.

Dan ranije je premijer Jean Castex upozorio da se stanje pogoršava te je pozvao građane da se strogo pridržavaju higijenskih mjera, drže udaljenost i nose maske.

U Francuskoj se posljednjih tjedana naglo povećava broj zaraženih, nakon što je veći dio ljeta, nakon 55-dnevne karantene od 17. ožujka do 11. svibnja, prošao s niskim brojem slučajeva zaraze.

Francuska je bila jedna od najpogođenijih europskih zemalja pandemijom virusa SARS-CoV-2, a do sada je od bolesti Covida-19 umrlo 30.910 ljudi.

Premijer je lokalnim vlastima u Marseilleu i Bordeauxu te karipskom teritoriju Guadeloupeu dao do ponedjeljka rok da donesu nove mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Šest liječnika, među kojima je i stručnjakinja za zarazne bolesti Anne-Claude Cremieux, uputilo je apel ljudima da susrete s obitelji i prijateljima svedu na minimum. Također su upozorili da su najgora okupljanja u malim prostorijama bez mogućnosti prozračivanja.