Nastavlja se preseljenje građana čiji su domovi oštećeni u potresu

Nastavlja se preseljenje građana čiji su domovi oštećeni u potresu. Njih stotinjak ostalo je do danas u zagrebačkom studentskom domu Cvjetno naselje. 

Budući da se studenti vraćaju u svoje domske sobe uoči početka akademske godine, novi privremeni smještaj za građane osiguran je u hostelu Arena.

- U hostel Arena uselio se ukupno 61 Zagrepčanin kojemu je dom stradao u potresu

- Selidba na rub grada za neke obitelji nije najbolje rješenje

U hostelu Arena građani će moći ostati koliko god im je smještaj potreban. Selidba je organizirana ZET-ovim autobusima. Jutros do 10 sati u Arenu se prijavilo 114 građana, no većina je stigla tijekom vikenda u vlastitom aranžmanu. Neće se svi građani preseliti jer su neki pronašli privatni smještaj, a točan broj onih koji će se smjestiti u hostelu bit će poznat sutra, izvijestila je Iva Magušić.
- Kako izlaze naši sugrađani iz soba, pregledamo eventualno ako ima nekih nedostataka. Provodi se dezinfekcija uz dežurnu našu internu inspekciju. I te sobe se stavljaju u funkciju studentskog standarda da se usele naši studenti, rekao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a Zagreb.

- Bila sam tamo, vidjela, super. Bitno da imaš krov nad glavom, a ovo ostalo i da nismo na ulici, eto, rekla je Snježana Kardaš.

- Ja vjerujem da je dobro i da će biti dobro, i da će se sve dobro završiti, to je sve što mogu reći, izjavila je Božica Varga.