U Brodsko-posavskoj županiji 31 novozaraženi, najviše u svatovima

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježena je 31 novozaražena osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali da su svatovi i javna okupljanja i dalje generator većeg broja zaraženih.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije vijesti  

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković potvrdio je i informaciju o stavljanju Brodsko-posavske županije na crvenu listu Njemačke od jučer.

Stavljanje na crvenu listu ne znači zabranu ulaska u Njemačku, već obavezu predočenja negativnog nalaza na koronavirus.

Među novooboljelima su i tri učenika, zbog čega je još jedan srednjoškolski razred morao u samoizolaciju, izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Dodao je da su svatovi i javna okupljanja i dalje generator većeg broja zaraženih. Zbog toga Stožer planira postojeće mjere produljiti i na listopad.

Prema riječima ravnatelja slavonskobrodske bolnice Josipa Samardžića, u bolnici je 15 pacijenata pozitivnih na koronavirus. Prema njegovim riječima, 64 djelatnika bolnice je u samoizolaciji a njih 18 je pozitivno.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 12 novozaraženih koronavirusom.

S područja te županije trenutačno je 127 osoba pozitivno na koronavirus, a 10 ih je pod liječničkim nadzorom u bolnicama u Požegi, Osijeku i Zagrebu.
Pod mjerom samoizolacije trenutačno je 531 osoba.

Prema podacima stožera, privatna i javna okupljanja i dalje su generator većeg broja oboljelih.