U Zagrebu 44 novozaraženih, među njima i četvero učenika

Nova 44 slučaja zaraze koronavirusom bilježi Grad Zagreb u posljednja 24 sata, među njima su dva učenika jedne srednje i dvije različite srednje škole, pa su u samoizolaciji učenici dva razreda osnovne i dva srednje škole.

Aktivnih je slučajeva zaraze u Zagrebu 486 te 1366 aktivnih samoizolacija, kazala je u petak zamjenica ravnatelja gradskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za novinare.

Među novozaraženima, deset osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, 24 su kontakti već pozitivnih, četiri su slučaja vezana uz dolazak iz  inozemstva, a četiri su epidemiološke obrade u tijeku.

U samoizolaciji ukupno 62 učenika

Zaražena su i dva učenika iz jedne osnovne škole te dva učenika iz dvije različite srednje škole. Dva razreda osnovne škole, odnosno 15 učenika, te dva razreda srednje škole, odnosno 47 učenika, pod mjerom su samoizolacije.

- Tijekom noći dobili smo informaciju o još dva pozitivna učenika u dvije osnovne škole, epidemiološka obrada je u tijeku i obradit će se tijekom dana, najavila je Šikić.

Svi korisnici doma za starije, u kojem je jučer detektirana jedna zaražena osoba, negativni su na koronavirus. No, virus je detektiran kod dva zaposlenika doma, a obolio je i jedan korisnik.

- Dva djelatnika nisu povezana s domovima, nego s jednom izvaninstitucionalnom edukacijom. Svi koji su bili u kontaktu su u samoizolaciji, a domovi normalno funkcioniraju, poručila je Šikić.