Milanović tvrdi da nije nikoga uvrijedio, ima poruku za B.a.b.e

- Nisam rekao alapača. Nema muškaraca koji se bave naricanjem, samo guslanjem. Narikače su neiskrene. Drago mi je da se javila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Kažem joj da nisam nikoga uvrijedio, ali ne može nitko u figurativnom smislu doći s nožem, a da mu se ne vrati,  izjavio je predsjednik Zoran Milanović.

➡️ Milanović se žestoko obrušio na Orešković i Puljak 
➡️ Afera JANAF: Nepresušan izvor inspiracije za političare
➡️ Plenković: Nije bilo velikog curenja informacija u aferi JANAF
➡️ Milanović: Ne mogu premijera privesti da razgovara sa mnom

Novinari su Milanovića pitali za dodatan komentar na reakcije koje je izazvala njegova izjava o Daliji Orešković i Marijani Puljak. Kaže kako ima nekoliko oportunista koji su pretjerali jer su preplašeni - "rekao bih čak po Pavlovljevom refleksu". U tom je kontekstu spomenuo Vojka Obersnela. Ali ako ulaziš u ring s nožem - očekuj da ti se uzvrati na isti način, rekao je Milanović i pročitao izjavu Dalije Orešković o bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i trepavicama.
Amazonke i noževi u ringu

- Nisam rekao alapača. Nema muškaraca koji se bave naricanjem, samo guslanjem. Narikače su neiskrene. Drago mi je da se javila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Kažem joj da nisam nikoga uvrijedio, ali ne može nitko u figurativnom smislu doći s nožem, a da mu se ne vrati. Imam pravo otići pola koraka dalje. Želiš da te se tretira kao Amazonku? (...) Inače, one su negativna pojava u grčkoj povijesti, brutalne u odnosu na civiliziranu Grčku. I pobijedili su ih,  poručio je Milanović.
  
'Uzviknuo sam kao dječak - ja, ne novinari'


- Ovo su stvari za koje mi govore: Nemoj skretati pažnju s bitnoga. Ali to bitno sam ja prve minute uskliknuo prvog dana. Kao dječak, ja osobno, nijedan novinar. Ja ukazujem na ono što ne funkcionira u ovoj državi.  Onda možda imam pravo otići korak dalje , dodao je.

Postoje ljudi koji prigodno rade svoj posao, koji nisu fer. Ne sjećam se da su reagirali na divljačke ispade. Ali možete nazvati udrugu B.a.b.e. i pričati što god hoćete. Usput, to je tako neukusan naziv za jednu udrugu da ga može dati samo netko samodopadan. Moja poruka 'Babama, koje nisu babe je mijenjate ime i mijenjajte osobu koja u vaše ime galami već 10 godina', poručio je Milanović. Iz Udruge B.a.B.e. je poručila: "Odlučile smo ne komentirati poruke koje su iskomunicirane na tako neargumentiran i nekonstruktivan način."
- Takav ulični govor jedne žene koja očekuje da stalno skače iz uloge u ulogu i da napada - figurativno, s bilo kojim oružjem, a da ima pravo na svu vrstu moralne i političke zaštite je naprosto licemjere i o tome moramo govoriti", ustvrdio je Milanović te na kraju istaknuo da ga nitko u 15 godina političkog života nije optužio da "'tresha' i šikanira žene". "Sve što sam rekao ima svoju nit, ima svoju logiku i namjeru da upozori da imamo posla s prevarantima", zaključio je.

O BiH: Dosta je bilo džeparenja

- Meni je drago da je gospodin Izetbegović otišao kod premijera, kao što mi je bilo drago što je to učinio i Milorad Dodik. Hrvatska ima načina da se na miran i uporan, ako hoćete i bezobrazan način izbori za ono što jednom narodu u BiH pripada. Dosta je bilo džeparenja, izjavio je predsjednik Zoran Milanović.

- Zemlja stagnira i kad mi netko kaže da će BiH ući u NATO - imam problem da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena. U ovakvoj situraciji stavljaš na leđa saveznika za kojeg moraš odgovarati, a on obaveze nije u stanju izvršiti. I osobno mi se čini da gospodin Izetbegović više gleda prema Ankari. Ali i Ankara je u NATO-u, barem još uvijek, dodao je.

Milanović je odgovarao na pitanja novinara nakon komemoracije u povodu 78. godišnjice talijansko-četničkog zločina nad mještanima Gata i okolnih poljičkih sela.