Biden negativan, zaželio ozdravljenje Trumpu

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden nastavit će u petak kampanju u važnoj "swing" državi Michigan nakon što je testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus, nedugo nakon što je predsjednik potvrđeno da je predsjednik Donald Trump zaražen, ali ima blage simptome.

➡️ Donald i Melania Trump pozitivni na koronavirus
➡️ Pelosi smatra da se Trump zarazio zbog ignoriranja koronavirusa
➡️ Trump je predvodnik infodemije o Covidu

Biden, koji je s Trumpom odmjerio snage u burnoj televizijskoj debati u utorak navečer, i njegova supruga Jill negativni su na test na koronavirus, priopćio je u petak njihov liječnik Kevin OConnor.

Nakon objave rezultata, Biden se uputio u Grand Rapids u Michiganu gdje će nastaviti kampanju. Michigan je takozvana "swing" država, pojam koji se odnosi na  države u kojoj realne izglede za pobjedu imaju obje strane i koje su presudne za ishod izbora.

- Sretan sam što mogu objaviti da smo Jill i ja negativni na testu za Covid, objavio je Biden na Twitteru.Biden je ranije zaželio Trumpu da brzo ozdravi.

- Trump za sada ima blage simptome i nastavlja s radom, objavila je Bijela kuća.

Demokratska potpredsjednička kandidatkinja Kamala Harris i njezin suprug u petak su bili negativni na test na koronavirus i nastavljaju s planiranim putovanjima, doznaje se iz njihova okruženja. Harris će kampanju nastaviti u Las Vegasu.

Trumpova kampanja se nastavlja "online"

Sva ranija planirana događanja Trumpove predsjedničke kampanje u kojima je predviđeno sudjelovanje američkog predsjednika sele se "online"  ili se privremeno odgađaju, objavila je njegova kampanja.

Ranije najavljena događanja u koju su uključeni članovi Trumpove obitelji također se privremeno odgađaju.

- Sva druga događanja u okviru kampanje razmatrat će se od slučaja do slučaja i nekoliko dana unaprijed objavit ćemo odgovarajuću najavu, poručila je Trumpova kampanja.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence u petak je bio negativan na testu na koronavirus i nastavit će voditi kampanju za izbore koji će se održati 3. studenog.