Trump i Biden večeras bez debate na odvojenim nastupima

Američki predsjednik Donald Trump i demokratski izazivač za predsjednika Joe Biden u četvrtak će, umjesto tradicionalne debate, održati nastupe na dvije različite lokacije koje će prenositi dvije televizije.

➡️
Fauci: Trump više nije zarazan
➡️ Američki magazin Nature podržao Bidena umjesto "opasnog" Trumpa

NBC News potvrdio je da će organizirati nastup Trumpa, republikanskog kandidata, a ABC News bit će domaćin Bidenu. Predsjednik Trump odgovarat će na pitanja birača ispred gradske vijećnice u Miamiju, na Floridi, dok će Bidena ugostiti gradska vijećnica u Philadelphiji, u Pennsylvaniji. Nastupi će se prenositi uživo.

Njih dvojica prvotno su u četvrtak trebala održati debatu, drugu od tri uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga. Trump se, međutim, povukao iz debate nakon što ju je organizator odlučio prebaciti u internetski format, navodeći zdravstvene i sigurnosne razloge u jeku pandemije izazvane koronavirusom.

Trump je bio zaražen koronavirusom i hospitaliziran, no čini se da se potpuno oporavio te je ovaj tjedan nastavio kampanju.

Iako se izbori održavaju 3.  studenoga, milijuni ljudi već su iskoristili pravo ranijeg glasovanja. Prema anketama, na nacionalnoj razini Biden ima prednost pred Trumpom od 10 postotnih bodova, no ona je u nekim ključnim državama znatno manja.

Ovaj tjedan Trump ima skupove u državama koje su odlučujuće za ishod izbora - Floridi, Pennsylvaniji i Iowi, dok Biden putuje u Ohio i Floridu. NBC je priopćio da će moderatorica Trumpova nastupa biti Savaannah Guthrie.

Nastup će se održati ispred gradske vijećnice. Bit će međusobno udaljeni četiri metra, a publika će također morati držati fizički razmak i nositi maske.

ABC je objavio da će "slijediti lokalne i nacionalne zdravstvene smjernice".
Biden sa 77 i Trump sa 74 godine dvojica su najstarijih kandidata u utrci za predsjednika države.