U BiH broj novozaraženih raste, u Novoj Biloj vrlo teško

U Bosni i Hercegovini posljednjih dana broj novozaraženih koronavirusom stalno raste. Vrlo je teška situacija u hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, potvrdio je za HRT pomoćnik ravnatelja bolnice Goran Pejaković.

Čitav Odjel interne medicine u toj je bolnici izvan pogona. Samo jedan liječnik za sada nije pozitivan na koronavirus, ali se čekaju rezultati njegova testiranja. Svi pacijenti koji mogu biti otpušteni, pušteni su kući, ostali koji trebaju hospitalizaciju bit će prebačeni u Opću bolnicu u Travnik. Zaraženi koronavirusom bit će zadržani u COVID-bolnici u Novoj Biloj.

Zbog velikog broja zaraženog medicinskoga osoblja u toj bolnici apeliraju na građane županije Središnja Bosna da se za medicinske usluge obraćaju bolnicama u okružju. Osoblje hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" iz Nove Bile nada se da će se situacija stabilizirati u iduća dva tjedna.

U Sarajevskoj županiji su u proteklih 12 sati testirana 383 uzorka. Pozitivno ih je 195, čak 147 iz Sarajeva. Zbog povećanja broja zaraženih u Sarajevskoj županiji, Krizni stožer donio je odluku da se, od sutra, u svim srednjim školama na području te Županije prijeđe isključivo na online nastavu. Zapovijed ostaje na snazi do kraja listopada.