14:59 / 20.09.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Austrija dopušta skijanje cijepljenima, oporavljenima i testiranima

Skijalište

Skijalište

Foto: - / Pixabay

Austrija će u nadolazećoj zimskoj sezoni otvoriti svoje skijaške staze, ali s određenim ograničenjima za ljubitelje zimskih sportova.


Operateri žičara mogu primati samo osobe koje mogu predočiti dokaz da su cijepljene ili testirane na koronavirus, ili da su se oporavile od covida-19, objavila je vlada u ponedjeljak u Beču. Iako za ski liftove neće trebati paziti na fizički razmak i ograničenje kapaciteta, putnici će morati nositi masku za lice FFP2.

- Uvjerena sam da će s ovim okvirnim uvjetima u našoj zemlji biti moguća bezbrižna i sigurna zimska sezona, rekla je ministrica turizma Elisabeth Koestinger.

Međutim, ako se poveća broj pacijenata s koronavirusom na odjelima intenzivne njege, ta će se pravila pooštriti, navela je vlada.

Trenutno se oko 200 pacijenata oboljelih od covida liječi na odjelima intenzivne njege u Austriji. Kad se taj broj poveća na 300, necijepljenim osobama bit će zabranjeno posjećivanje objekata za skijanje, rekao je ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein.

Čim broj pacijenata na intenzivnoj njezi dosegne 400, necijepljeni će morati predočiti negativan rezultat PCR testa za pristup žičarama, restoranima i hotelima jer se brzi testovi na antigene više neće prihvaćati.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!