Austrija: Drugi dan "lockdowna"- srušio se sustav za testiranje

23.11.2021.

14:19

Autor: HRT

Austrija

Austrija

Foto: Izvor: / Zoran Cindrić

U Austriji je drugi dan "lockdowna", provođenja općih mjera ograničenja kretanja s obzirom na pandemiju koronavirusa. Beč se jutros razlikuje samo po broju ljudi koji idu na posao. Mnogo ih je manje jer se potiče posao od kuće, a ne iz ureda, kazao je iz Beča za HTV fotoreporter Zoran Cindrić. 

Na ulicama je policija, a kazne su raspisane za sve koji se strogih mjera ne pridržavaju, dodaje Cindrić i pojašnjava - ako nisi cijepljen ili testiran i ako se ne krećeš u svom okrugu platit ćeš 1350 eura. a šetati se i kupovati možeš isključivo u svom okrugu.

U Beču se ipak mogu vidjeti turisti. To su oni koji rezervirali svoj boravak u glavnom gradu Austrije, prije "lockdowna". Oni se pridržavaju epidemioloških pravila, napomenuo je fotoreporter Cindrić. Podsjeća da je božićni sajam privremeno zatvoren.

U Salzburgu i Gornjoj Austriji srušio se sustav za testiranje. Tako oni koji su test trebali dobiti u roku 24 sata, nisu ga dobili niti nakon 36 sati. Zaštitne maske FFP2 obvezne su u javnom prijevozu, institucijama i trgovinama, a brojni građani ih imaju i na ulicama. Većina građana Austrije pridržava se pravila jer žele blaže mjere tijekom Božića, istaknuo je Cindrić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!