08:58 / 09.03.2020.

Autor: M.Š./HRT

Austrijanci mjere temperaturu na granici s Italijom, tko ima 38, ne može u zemlju

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Foto: - / REUTERS

Austrijski kancelar Sebastian Kurz predložio je nove mjere vezano uz koronavirus. U toj zemlji oboljelih je trenutno 105.
Austrijski kancelar Sebastian Kurz predložio je nove mjere vezano uz koronavirus. U toj zemlji oboljelih je trenutno 105.

U Austriji je na virus testirano više od 4500 ljudi. 31 osoba je oboljela u Donjoj Austriji, 32 u Beču, deset na Štajerskoj, osam u Tirolu, osam u Salzburgu, osam u Gornjoj Austriji, četiri u Gradišću, dvoje u Vorarlbergu i jedna u Koruškoj.

Zbog širenja epidemije, najavljeno je privremeno zatvaranje škola i vrtića, a na snagu je stupila i Savezna uredba o zdravstvenim pregledima na austrijsko-talijanskim granicama u Tirou.

Radi se o graničnim prijelazima Brenner, Sillian i Rechnen.

Tamo se putnicima mjeri temperatura, a tko ima više od 38 stupnjeva, ne može ući u zemlju. Slične mjere uvele su Češka i Poljska.

- Putovanje iz pogođenih dijelova sjeverne Italije treba izbjegavati u najvećoj mogućoj mjeri. Zdravstveni pregledi se odnose na cestovni promet na autocesti i na državnoj cesti kao i na putovanje vlakom, rekao je guverner Günther Platter, javlja austrijska agencija APA.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!