13:27 / 22.10.2020.

Autor: P.F./Hina

Belgijska ministrica na intenzivnom liječenju nakon zaraze Covidom

Foto: POOL/Reuters

Foto: POOL/Reuters

Foto: - / REUTERS

Wilmes, koja je bila premijerka do kraja rujna, najavila je u subotu da je testirana pozitivno na koronavirus. Prema medijskim napisima, u svjesnom je i stabilnom stanju.
Belgijska ministrica vanjskih poslova Sophie Wilmes primljena je na intenzivno liječenje od Covida-19, nakon što je ovaj vikend testirana pozitivno na virus. 

Premijer Alexander De Croo odmah je reagirao te na društvenim mrežama poželio Wilmes brz oporavak.

- Nitko nije imun na ovaj opasni virus. Zajedno, pobijedit ćemo covid-19, napisao je na Twitteru.

Wilmes, koja je bila premijerka do kraja rujna, najavila je u subotu da je testirana pozitivno na koronavirus. Prema medijskim napisima, u svjesnom je i stabilnom stanju.

Wilmes nije prva belgijska političarka koja se zarazila virusom. Briselski političari Rudi Verwoort i Sven Gatz također su nedavno testirani pozitivno. 

Belgija se trenutno bori s valom zaraze te je ranije ovaj mjesec imala rekordnih 12.000 oboljelih u jednom danu. Više od 10.000 ljudi umrlo je od Covida-19 u zemlji od 11,5 milijuna ljudi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!