10:49 / 20.11.2019.

Autor: S.M./HRT

Bilateralni sastanci Andreja Plenkovića

Lulzim Basha i Andrej Plenković, foto: Jozo Ćurić/HRT

Lulzim Basha i Andrej Plenković, foto: Jozo Ćurić/HRT

Foto: - / HRT

S Angelom Merkel hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a sastat će se u 15.30. Susret s norveškom premijerkom Ernom Solber očekuje ga u 17 sati, a s Ursulom von der Leyen u 18.
S većinom šefova stranaka koji su danas na kongresu EPP-a predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković održat će bilateralne sastanke u Areni, a u Banskim dvorima primit će sve aktualne predsjednike vlada i čelnike europskih institucija iz redova EPP-a.

U zagrebačkoj Areni počinje kongres Europske pučke stranke

Plenković se sastao s predsjednikom VMRO-DPMNE-a Hristijanom Mickoskim iz Sjeverne Makedonije i predsjednikom Demokratske stranke iz Albanije Lulzimom Bashom.

Razgovarao je i s potpredsjednikom EK za radna mjesta, rast ulaganja i konkurentnost Jyrkijem Katainenom, litavskim zastupnikom u EP-u Andriusom Kubiliusom, predsjednikom Nacionalističke stranke s Malte Adrianom Deliom i predsjednicom Sveukrajinskog saveza - Domovina Julijom Timošenko, marokanskim predsjednikom stranke Istiqlal Nizarom Barakom, predsjednikom njemačkog Bundestaga Wolfgangom Schäubleom i s Ukrajincem Petrom Porošenkom, predsjednikom Bloka "Solidarnost".

S Angelom Merkel hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a sastao se u 15.30.

Susreo se i s norveškom premijerkom Ernom Solber te s Ursulom von der Leyen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!